blog

Ayurvedische slaapgeneeskunde – wat is het?

 

Ayurvedische slaapmiddelen en waarom u ΓΌberhaupt niet slaapt.

Als je naar een dokter gaat en zegt: “Ik kan niet slapen”, zullen ze je een recept voor een slaappil geven en je op pad sturen. Sommigen van hen nemen misschien de tijd om de reden met u te bespreken, althans kort, en ze kunnen zelfs enkele ontspanningstechnieken voorstellen om het probleem te verhelpen, maar uiteindelijk zal de suggestie die ze doen een pil bevatten.

Waarom zijn slaappillen niet de oplossing?

Er zijn miljoenen redenen waarom u geen slaappillen zou moeten nemen, waaronder: ze kunnen verslavend zijn. Ze kunnen zelfs leiden tot nog ernstiger slaapstoornissen. Ze verstoren de natuurlijke slaapcyclus van het lichaam. En het ergste van een slaappil is dit: ze pakken niet de onderliggende oorzaken van je slapeloosheid aan, alleen het symptoom zelf. Kortom, ze helpen helemaal niet veel.

Als u eenmaal met een slaappil bent begonnen, kan het zijn dat u helemaal niet kunt slapen zonder het in te nemen. Helaas zal de slaappil steeds minder effectief worden naarmate het lichaam een tolerantie voor de medicatie ontwikkelt, wat betekent dat u hogere doses van deze medicatie moet nemen of moet overstappen op een sterkere pil. Uiteindelijk zult u zonder veilige doseringen of sterkere pillen komen te zitten en zult u geconfronteerd worden met de noodzaak om een medicijn te nemen dat helemaal niet werkt en slapeloosheid om op te starten. Je moet in jezelf kijken om een manier te vinden om te slapen, zonder dat je gevaarlijke chemicaliΓ«n in je systeem stopt.

In de Ayurvedische geneeskunde wordt aangenomen dat elke persoon tot een van de drie groepen behoort, maar sommige mensen zijn een mix of combinatie van een of meer. Als we te maken hebben met slaaptekort en moeite met inslapen, zullen deze drie soorten worden besproken en wat voor elk van hen werkt. Die drie typen zijn vata, pitta en kapha en men denkt dat ze aanwijzingen geven voor persoonlijkheid, temperament en lichaamstype.

Zoals met de meeste remedies in de Ayurvedische geneeskunde, is er een combinatie van lichaam-geest-ontspanning die verschillende yogahoudingen en meditatie Dormicum 7,5 mg kopen zonder recept met iDeal kan omvatten, evenals ademhalingsoefeningen en andere suggesties om u te helpen in slaap te vallen, in slaap te blijven of weer in slaap te vallen als u ‘s nachts wakker wordt. is uw belangrijkste probleem.

Vata-slaaponevenwichtigheden: De vata is afgeleid van lucht en ether en dit type slaaponbalans is helaas de meest voorkomende. Gekenmerkt door vroeg wakker worden en vervolgens moeite of onmogelijkheid om weer in slaap te vallen, zijn vata-slaaponevenwichtigheden frustrerend omdat de nacht begint met zoveel echte hoop.

Een warm bad met venkel en sinaasappel, gevolgd door verwarmde amandelmelk met kokos en honing wordt aanbevolen, evenals verschillende ademhalingstechnieken gevolgd door bemiddelingscycli van een minuut.

Als je ‘s nachts wakker bent, ga dan niet gewoon in bed liggen, dat geeft je hersenen de tijd om aan de slag te gaan en klusjes en problemen voor je op te sommen. Sta in plaats daarvan op en drink een kopje kamillethee. Weersta de neiging om de televisie, de computer of je mobiele telefoon aan te zetten, want ze zijn allemaal erg verstorend voor de slaapcyclus.

Pitta-slaaponevenwichtigheden: Dit type kan mogelijk helemaal niet slapen of heeft hetzelfde probleem als de Vata; in slaap vallen en dan midden in de nacht wakker worden. Nogmaals, de aanbeveling voor natuurlijke slaapremedies zijn bemiddeling en ademhalingstechnieken die in cycli worden uitgevoerd, die in de tijd van begin tot eind langer worden, en warme baden met kruiden. De hier aanbevolen kruiden zijn echter sandelhout, marjolein of benzoΓ«harsolie.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *