Bloggen

Gezond eten en superfoodgeheim – 4 gezondheidsvoordelen van watermeloenen

 

Denk terug aan toen je een kind was en toen tijdens de zomermaanden het hoogtepunt van cookouts en familiebijeenkomsten altijd de koude, sappige watermeloen was die als toetje was. Toen je jong was, ging het eten van watermeloen om smaak, maar nu je ouder bent, is het meer dan alleen smaak dat je zou moeten inspireren om elk jaar veel watermeloen te eten als het seizoen aanbreekt. Dit komt omdat watermeloenen enorme gezondheidsvoordelen hebben waarvan iedereen die een gezonde levensstijl leidt vastbesloten moet zijn om er elk jaar van te profiteren. Dat gezegd hebbende, laten we enkele van deze gezondheidsvoordelen die deze vrucht te bieden heeft eens nader bekijken.

Gezondheidsvoordeel van watermeloenen # 1: lycopeen

Lycopeen is een antioxidant die voorkomt in de meeste roodgekleurde vruchten, met uitzondering van enkele, zoals aardbeien. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat lycopeen het risico op prostaatkanker en hartaandoeningen vermindert bij mensen, vooral mannen, het geslacht dat het meest vatbaar is voor deze ziekten. Mannen die een dieet met veel lycopeen eten, hebben veel minder kans op een hartaanval dan mannen die dat niet doen.

Gezondheidsvoordeel van watermeloenen #2: Vitamine B6

Vitamine B6 is een belangrijk kenmerk van een gezond voedingspatroon omdat het chemicaliΓ«n in de hersenen bevordert die mensen helpen om te gaan met angst en paniek, twee psychische stoornissen die tegenwoordig in Amerika toenemen.

Gezondheidsvoordeel van watermeloenen #3: vitamine C

Als je dacht dat sinaasappels het enige fruit waren dat je van vitamine C kon voorzien, dan heb je het mis. Vitamine C is niet alleen belangrijk om gezond te zijn, maar ook om je hele leven aantrekkelijk te blijven. Vitamine C geeft een boost aan het immuunsysteem waardoor je minder vaak ziek wordt en het vertraagt ook veroudering en medische aandoeningen zoals cataract.

Gezondheidsvoordeel van watermeloenen #4: Vitamine A

Vitamine A werkt net als vitamine C, in die zin dat het de immuniteit helpt versterken, maar het helpt ook je lichaam om infecties te bestrijden. Het voorkomt ook blindheid.

Zoals je kunt zien, is het eten van watermelon good in pregnancy bijna gelijk aan het elke ochtend innemen van een multivitamine, maar dan met een veel betere smaak. Watermeloenen zijn seizoensgebonden, wat betekent dat ze niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, net als fruit zoals appels, wat ook betekent dat als ze in het seizoen zijn, je ervoor moet zorgen en ervan moet profiteren.

Als je naar de winkel gaat om er een te kopen, wil je proberen er een te vinden die rijp en klaar is om te eten. De beste manier om dit te doen is door op de buitenkant van de schil te kloppen. Als je een hol geluid hoort, is de meloen klaar om te eten, maar als je een stevige plof hoort, leg hem dan terug. De vrucht is overrijp en je krijgt er geen erg goede smaak van. Koop je watermeloen en eet hem binnen de eerste paar dagen nadat je hem thuis hebt gekregen. Alles eraan is gezond en bovendien krijg je er geen vol gevoel van als je te veel eet.

Dus de volgende keer dat het weer warmer wordt en de zomer nadert, vergeet dan de watermeloenen niet. Eet op en krijg de extra boost die ze zullen toevoegen aan je gezonde levensstijl.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *