blog

Hoe u op een gezonde manier kunt afvallen – Vier tips om op een gezonde manier gewicht te verliezen en valse programma’s te vermijden

 

Mijn moeder had vroeger een gezegde dat ze altijd gebruikte. Ze zou zeggen: “Gooi het kind niet met het badwater weg”. Ik geef toe dat mijn enige reactie lange tijd “Huh?” was. Maar, tot mijn eer, ik heb het eindelijk begrepen.

Ze zei dat ik moest oppassen dat ik geen oplossing kies die erger is dan het probleem.

Op een gezonde manier afvallen is een perfect voorbeeld van waar mijn moeder het over had. De industrie voor gewichtsverlies is enorm, alleen al in dit land gaat er elk jaar miljarden dollars om, en de meeste programma’s en producten die er zijn, zijn pure onzin of ze worden verkocht zonder rekening te houden met de behoeften van de persoon die hulp nodig heeft.

Ik maak er geen geheim van dat ik mijn hele leven met mijn gewicht heb geworsteld. Ik was een dik kind en op elk moment dat ik niet erg actief was, was ik een dikke jonge volwassene en bleef ik vechten tegen de bobbel tot ik begin 40 was. Ik zal niet de clichΓ©verklaring afleggen ketoxplode dat ik alles heb geprobeerd, maar ik zal zeggen dat ik zo ongeveer alles heb geprobeerd, inclusief dure dingen die enorme beloftes deden en niet waarmaakten. Ik zag sommige van die producten zelfs af en toe aan de verkeerde kant van het nieuws.

Er is geen one size fits all manier om af te vallen en ‘snel’ is niet de manier om op een gezonde manier af te vallen. Dus hier zijn mijn tips om een gezonde manier te kiezen om af te vallen en te voorkomen dat je wordt opgelicht door valse producten en programma’s:

Tip # 1: denk aan dosering

We zijn niet allemaal hetzelfde. Als je ooit naar het ziekenhuis bent gegaan en onder narcose bent gebracht, weet je dat ze je wegen om erachter te komen hoeveel la-la-sap nodig is om je knock-out te slaan. Dat komt omdat elk lichaam anders is en hoeveel er nodig is om je verdoofd te houden, hangt af van hoeveel van jou er is. Gezond afvallen is zo. Welke methode u ook kiest, er moet sprake zijn van porties in verhouding tot uw gewicht en activiteitenniveau.

Een van die producten die ik jaren geleden probeerde, gaf me een pamflet waarin stond dat ik mijn calorieΓ«n moest beperken tot 1200 per dag. Het deed er niet toe of ik een huisvrouw van 150 pond was die 10 pond probeerde af te vallen of een gepensioneerde linebacker die 100 pond probeerde af te vallen. Nieuwsflits: Vrijwel iedereen gaat afvallen met 1200 calorieΓ«n per dag!

In mijn geval was ik een man van 250 pond die erg actief was en 1200 calorieΓ«n waren hongerrantsoenen en minder dan de helft van wat ik elke dag echt nodig had. Elke dag zo weinig eten was bijna een garantie dat ik zou falen omdat ik de hele tijd super hongerig zou zijn en ik op geen enkele manier alle voeding kon krijgen die ik nodig had, wat een hele reeks andere problemen zou veroorzaken.

Een van de grootste obstakels bij het afvallen is niet genoeg te eten krijgen. Raar feitje maar waar.

Dat is het eerste teken dat de methode gebrekkig is en als het programma of product dat u overweegt geen rekening houdt met hoe groot of actief u bent, kies dan een ander programma dat dat wel doet.

Tip #2: Laat je niet verleiden door “Snel”

We houden allemaal van ‘snel’. We hebben haast en we willen onmiddellijk resultaat van alles wat we doen. Snel is echter niet hoe je op een gezonde manier afvalt. U zult waarschijnlijk onmiddellijk resultaat zien als u uw gewoonten op een gezonde manier verandert, maar houd er rekening mee dat u niet binnen een paar weken aankomt en dat u het ook niet zo snel zult verliezen.

Dus claims van snel gewichtsverlies of enorme hoeveelheden gewicht zouden u erop moeten wijzen dat er meer marketing is dan gezonde voeding en advies.

Tip # 3: krijg een basislijnevaluatie

De meeste producten en programma’s voor gewichtsverlies worden verkocht zonder na te denken over wie ze gaat gebruiken. Voordat u begint, moet u een evaluatie krijgen en uw BMI of Body Mass Index berekenen, en uw minimale dagelijkse caloriebehoefte bepalen. Houd ook rekening met eventuele medische aandoeningen of andere gezondheidsrisico’s. Als je die informatie niet hebt, is het alsof je een reis probeert te plannen zonder een startpunt te hebben: geen manier om erachter te komen hoeveel gas je nodig hebt, hoeveel uur per dag je nodig hebt om te rijden of dat je van plan bent een hotel te reserveren kamers.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *