Bloggen

Voorbereiding op baby – Hulpmiddelen en tips voor grootmoeders die voor het eerst komen

 

Voorbereiding op je eerste kleinkind is een opwindend proces dat net zo uniek kan zijn als de voorbereiden op bevalling zelf voor grootmoeders die voor het eerst komen. Als je eenmaal bekomen bent van de eerste schok dat “je baby” geen baby meer is, is het tijd om zowel mentaal als fysiek voorbereid te zijn om proactieve ondersteuning te bieden aan zowel mama als papa vanaf het begin tot het einde van de herstelfase van de nieuwe mama. Het is echt meer dan het voorbereiden van babyborrels, het openen van cadeaus en het sturen van bedankkaartjes.

De voorbereiding begint met de aankondiging. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde. Mijn man en ik ontvingen onze aankondiging op eerste kerstdag. Onze dochter en schoonzoon kwamen de woonkamer van hun huis binnen om te zeggen “de test was positief, gefeliciteerd oma.” Er zat een kind in de coulissen! De opwinding is onbeschrijfelijk. Het is een van de vele keren dat je je realiseert dat zo’n wonder alleen mogelijk is door de kracht van God.

Maanden van pre-planning begint. De nieuwe moeder aanmoedigen om goed te eten en te slapen (grootmoeders maken zich zorgen – dat is wat we doen!), het initiรซren van babyshowerplanningsdetails (het kan geen kwaad om “save the date” -kaarten te sturen), moeder helpen bij het controleren van cadeauregisters en het coรถrdineren materialen die nuttig zullen zijn nadat de baby is gearriveerd. Zelfs de selectie van wat de moeder en baby zullen dragen tijdens hun eerste reis naar huis doet denken aan het bruidsplanningsproces.

Onze evenementenplanning was zelfs nog unieker. Mijn dochter woonde in een andere staat, dus we moesten ervoor zorgen dat de planning van babyshowers in haar thuisstaat en nieuwe locatie werden gecoรถrdineerd om geen onnodige mentale of fysieke stress voor de nieuwe moeder te creรซren. Bovendien is reizen voor de moeder na een bepaald punt beperkt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat kalenderdata worden beoordeeld met iedereen die betrokken is bij de coรถrdinerende inspanningen van de twee staten.

De toekomstige grootmoeder moet proactief zijn om zich voor te bereiden op het niveau van hands-on input en ondersteuning dat van haar nodig zal zijn voor, tijdens en na de geboorte. Essentiรซle elementen van de voorbereiding van de grootmoeder moeten verschillende overwegingen omvatten:

Let op uw dieet, neem vitamines, begin met een trainingsprogramma – Waarom? U zou “actief” betrokken kunnen zijn bij de geboorte en de onmiddellijke nazorg. Ik maakte deel uit van het aangewezen ondersteuningsteam en nam als zodanig deel aan de ademhalingsoefeningen, het vasthouden van de hand en het aanbieden van vriendelijke gesprekken die mijn dochter nodig had terwijl ze weeรซn had. Naast het zingen van liedjes en het strelen van haar hoofd met een natte doek tijdens de bevalling, roteerde ik met mijn schoonzoon om aanwezig te blijven en te ondersteunen tot het moment van bevalling.

Als ik weken voor mijn bezoek niet had geoefend, voldoende rust had genomen en regelmatig vitamines had ingenomen, zou het een worsteling zijn geweest om dit zeer inspannende proces te overleven. Het plannen van een low-impact aerobics- of wandelroutine van negen maanden zal een wereld van verschil maken tijdens een arbeidsproces van 10-20 uur.

Gebruik van opgenomen muziek of geluiden. Wees voorbereid met een cd-speler of rustgevende geluidsmachine. De favoriete muziek, inspirerende berichten of andere rustgevende natuurlijke geluiden van uw dochter kunnen afspelen, kan erg nuttig zijn om troost te bieden tijdens de meest inspannende momenten.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *